Windows 7 krijgt 3 jaar lang betaalde support voor grote klanten

Microsoft gaat grote klanten tegen betaling Windows 7 security-updates leveren tot en met januari 2023. Het aanbod geldt alleen voor klanten die volume licensing agreements hebben met Microsoft en jaar op jaar wordt de prijs hoger.

De Mainstream support voor Windows 7 liep al af in 2015, hetgeen betekent dat het Windows besruringsysteem geen nieuwe functionaliteiten meer krijgt. We zitten nu nog in de fase van extended support voor het geliefde besturingssysteem; beveiligingsupdates worden nog gemaakt tot 14 januari 2020.

De klanten die een volume licensing agreements hebben kunnen dus drie jaar extra ondersteuning krijgen. Daarnaast krijgen klanten met abonnementen op Windows Software Assurance of Windows 10 Enterprise of Education, korting op deze zogenaamde Windows 7 Extended Security Updates. Een bedrag wordt bij dit aanbod niet genoemd, maar Microsoft-deskundige Mary Jo Foley stelt dat het in het verleden om ‘meerdere miljoenen dollars’ ging.

Tegelijkertijd kondigt Microsoft de dienst Desktop App Assure aan. Deze dienst wordt zonder extra kosten aangeboden aan klanten met Windows 10 Enterprise en Education. Microsoft zegt dat onderzoek heeft uitgewezen dat 99 procent van apps die werken op Windows 7 ook werken op Windows 10, zelfs met toekomstige W10-updates. Het Redmondse bedrijf roept daarom deze dienst in leven om ervoor te zorgen dat die overige 1 procent bij Microsoft gemeld kan worden, waarna een ingenieur ermee aan de slag gaat. Microsoft zegt dat ze ‘toegewijd zijn aan compatibiliteit als struikelblok bij Windows 10 volledig weghalen’.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Join onze Discord

Flix & Chill