Volgende Windows-versie krijgt de naam Windows 10 October 2018 Update

Windows10

De nieuwe versie van Windows 10 krijgt de naam October 2018 Update en komt dan ook in die maand uit. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op de IFA-beurs in Berlijn. Deze update staat intern bekend als Redstone 5.

Microsoft maakt de aanduiding bekend in een blogpost en schrijft dat het in de komende weken meer informatie naar buiten wil brengen, waarschijnlijk over de wijzigingen die de update met zich meebrengt. De naamgeving van de nieuwe update is niet bijzonder verrassend, omdat Microsoft de op de laatste dag van april uitgekomen update al de naam April 2018 Update had meegegeven.

Windows Central schrijft op basis van eigen bronnen dat Microsoft de laatste Redstone 5-build op 14 september onder Insiders wil verspreiden, waarna deze op 25 september intern definitief afgesloten moet zijn. De stabiele update moet dan in de eerste helft van oktober uitkomen. Mogelijk is er hierbij sprake van een day-one patch.

Er zijn tot inmiddels verschillende Redstone 5-builds de revue gepasseerd, die uitzicht bieden op de functies in de update van oktober. Bijvoorbeeld verbeteringen in kladblok, een donker thema voor de verkenner, een Your Phone-app en ondersteuning voor SwiftKey. De Sets-functie, om apps via tabbladen naast elkaar in een venster weer te geven, heeft Microsoft in juni weer uit de Insider-builds verwijderd, waardoor deze mogelijk in een latere update wordt geïntroduceerd.

About: ThermoFles

ThermoFles is een 34 jarige vader van 3 die elke dag bezig met het vergaren tech feitjes. Daarnaast beheert ThermoFles de teamspeak en minecraft server en is hij actief bezig met het onderhouden hiervan.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Join onze Discord

Flix & Chill


Server Unavailable.